صنعت برق هر روز هوشمندتر و وفقيتر شده و طيف وسيعتري از فناوريها، تجهيزات و ارتباطات را در دل خود جاي ميدهد. اين امر بر پيچيدگي اين صنعت افزوده و اهميت اتوماسيون را افزايش ميدهد. علاوه بر اين، ضرورت اتصال شبکههاي عمومي به شبکهي تجهيزات صنعت برق در کنار مشکلات امنيتي حاکم بر فضاي دنياي امروزه، نياز روزافزون توجه خاص به بحث امنيت را ميطلبد. توجه به اين دو موضوع کمک ميکند تا ضمن افزايش سطح کيفيت و دردسترس بودن انرژي الکتريکي، کاهش بهاي برق براي مشتريان را بدنبال داشته باشد. بر اين اساس دانشگاه فردوسي مشهد، شرکت توانير و شرکت برق منطقهاي خراسان اقدام به برگزاري "نخستين کنگره اتوماسيون صنعت برق" ميکند. هدف از برگزاري اين کنگره ارايه مقالات علمي، کارگاههاي آموزشي و کاربردي و تبادل نظر بين متخصصان حوزهي برق، مخابرات و کامپيوتر است که در زمينه اتوماسيون صنعت برق فعاليت دارند. در کنار ارايه مقالات که به موضوعات نوآورانه و در مرزهاي دانش خواهد پرداخت، کارگاههاي آموزشي و کاربردي جامعهي هدف خود را دانشجويان و محققين اين حوزه و مهندسين شاغل در صنعت برق قرار داده است.
زمينههاي موضوعي کنگره عبارتند از (البته نه فقط محدود به آن):
- حفاظت، کنترل و اتوماسيون نيروگاه ها، پست ها و شبکه ها - شبکه هاي برق هوشمند و ريز شبکه ها - ارتباطات در اتوماسيون صنعت برق - الکترونيک قدرت - امنيت - کاربرد شناسايي الگو در اتوماسيون صنعت برق - مديريت شبکه هاي ديتا - سيستم هاي نهفته در صنعت برق - طراحي و معماري نرم افزارهاي اتوماسيون - رباتيک در صنعت برق - خودکارسازي و هوشمندسازي - انرژي هاي نو - ايمني
همزمان با برگزاري کنگره سمينارهاي صنعتي، ميزگردهاي تخصصي و نمايشگاه صنعتي با حضور صاحبنظران دانشگاهي و صنعتي و سازمانهاي مرتبط در زمينههاي موضوعي کنگره برگزار ميشود. از علاقمندان ارائه کارگاههاي آموزشي دعوت ميشود پيشنهادهاي خود را تا تاريخ اول بهمن 91 به دبيرخانه کنگره ارسال کنند. نظر به ضرورت ارتباط بيشتر دانشگاه و صنعت، کميته برگزارکننده کنگره در اين دوره در نظر دارد توجه ويژه اي به بخش ارتباط با صنعت نمايد. به اين منظور، بخش خاصي به شناسايي و توسعه پژوهشهاي کاربردي اختصاص خواهد يافت. در اين راستا و به منظور حضور بيشتر صنعتگران و تشويق پژوهشهاي کاربردي، نشستهاي ويژه اي در کنار ساير نشستهاي کنگره به صنعت اختصاص داده خواهد شد. انتظار داريم متخصصين بخش صنعت و پژوهشگران پژوهشهاي کاربردي با مشارکت هرچه فعالتر خود، به پربارتر شدن هرچه بيشتر اين بخش کمک کنند.